fbpx

Sfaturi și considerații înainte de a instala un sistem solar.

Sfaturi-și-considerații-înainte-de-a-instala-un-sistem-solar-Kluner

Sfaturi și considerații înainte de a instala un sistem solar.

Ai dori să instalezi un sistem solar? La ce trebuie să fii atent?

UE a proiectat o pondere medie de 20% a energiei regenerabile în producția de energie până în 2020. În lumina acestui fapt, putem spune că germanii sunt în fruntea acestei probleme, întrucât în ​​2017 și-au acoperit astfel jumătate din nevoi. Dar Olanda, Belgia și Marea Britanie au instalat deja o mulțime de panouri solare și parcuri eoliene – înaintea țărilor mediteraneene mult mai însorite.

Consumul de energie electrică al României a crescut din nou anul trecut, dar și producția s-a extins într-un ritm rapid. Performanța încorporată a sistemului a crescut în principal datorită noilor unități solare.

Devenim producători-consumatori, adică prosumatori

Devenim producători-consumatori

Când sistemul nostru solar este pus în funcțiune, este instalat un contor și trecem la facturarea anuală cu furnizorul nostru de energie electrică.

În gospodării și la sediile de firmă, cel mai bine este ca electricitatea generată de celulele solare să fie stocată nu prin baterii, ci direct prin consum. În plus, dacă producem mai mult decât consumăm, putem reintroduce surplusul în rețeaua de energie electrică, acesta este înregistrat de furnizorul de servicii și ne cvasi-„plătește”, ceea ce înseamnă că ne reduce factura cu această sumă.

România are dotări naturale excelente

În țara noastră, numărul de ore însorite pe an este de cca. 2000, aceasta înseamnă 1250 kWh/m2 de radiații pe an.

Întrucât România este situată în emisfera nordică a planetei noastre, orientarea spre sud este optimă atunci când se amplasează panourile fotovoltaice. Știm că ferestrele sudice ale caselor primesc cel mai mult soare, strugurii se coc cel mai frumos pe versanții sudici.

Acoperișul orientat spre sud folosește, de asemenea, cel mai roditor panoul solar. Locația de est și vest „fură” în medie 20% din eficiență și nu se recomandă nicio instalare orientată spre nord. Pentru panourile solare din România se recomandă o înclinare de 35 de grade, deoarece soarele urcă mai jos iarna decât vara – cu cât suntem mai aproape de Ecuator, cu atât mai „pe spate” pot fi înclinate panourile solare.

Sfaturi de utilizare

Sistemul nostru solar poate acoperi orice tip de cerere de energie electrică pentru întreaga casă. Putem opera orice, de la un frigider la computere la plite sau încălzirea electrică din ce în ce mai avansată. Încărcarea bicicletelor electrice și chiar a mașinilor poate fi rezolvată și ea, deoarece mobilitatea electrică a câștigat multă amploare în ultimii ani.

Întotdeauna regândim aceste sisteme într-un mod personalizat, cu accesorii precum Smart Meter sau o stație de încărcare montată pe perete pentru vehicul.

Solicită o cotație sau consultă gratuit expertul nostru și alătură-te utilizatorilor sistemelor solare.

 

Privacy Policy Settings