fbpx

Automatizarea locuinței. Confort și economie de energie.

Sistemele  de încălzire sunt unități termice de transfer a căldurii în scopuri tehnologice sau menajere. Rolul acestora se referă la proiectarea și realizarea de soluții moderne și eficiente pentru:

  • Menținerea în încăperi  a unei temperaturi cât mai uniforme, situată în jurul valorii cerute, cu posibilitatea modificării acesteia în funcție de destinația încăperii, regimul de utilizare, perioadă (zi/noapte, weekend, modul vară),.
  • Reglarea temperaturii interioare în funcție de necesități, ținând cont de inerția termică a elementelor de construcție.
  • Menținerea temperaturii suprafețelor elementelor de construcții astfel încât să evite fenomenul de radiație rece și fenomenul de condensare a vaporilor de apă pe suprafața acestor elemente.
  • Încălzire fără poluarea aerului din încăperi și fără poluarea mediului.
  • Asigurarea de soluții eficiente și economice din punct de vedere al instalațiilor și al exploatării.

Pentru aprecierea unei instalații de încălzire se definește un set de cerințe, de importanță diferită. Astfel, confortul termic (apreciat prin temperatura interioară a aerului) trebuie îndeplinit cu prioritate, apoi stabilitatea și uniformitatea temperaturii interioare a aerului, temperatura interioară rezultată, indicele global de confort termic, viteza curenților de aer și umiditatea relativă a aerului.

Ușurința în utilizare și economia de energie sunt de asemenea exigențe prioritare, pe care un sistem automatizat bine implementat, trebuie să le ofere consumatorului.

Așadar, la ce caracteristici trebuie să fim atenți pentru a alege sistemul de automatizare potrivit nevoilor noastre?

  1. Este foarte important ca în alegerea variantei optime, să vă consultați cu un expert pentru a alege cea mai eficientă opțiune. Proiectarea sistemului necesită în primul rând un proces precis și meticulos, în al doilea rând o execuție calitativă. Nu puneți în balanță reducerea cheltuielilor pe execuția lucrărilor, pentru că pe termen lung puteți avea mai mult de pierdut decât de câștigat. Ceea ce economisiți inițial se poate pierde într-un singur sezon de încălzire. Dacă sistemul complet nu este proiectat bine, pus în funcțiune și reglat corespunzător, aveți mari șanse să consumați cu minim 20%  mai multă energie termică pe sezon, an după an.
  2. Alegeți pe cât vă permite bugetul, dispozitive care au opțiunea  controlului de la distanță, prin Internet. Este foarte util, mai ales pentru o casă de vacanță, să poți porni căldura din timp, astfel încât în momentul sosirii să nu mai zgribulești de frig până când se încălzesc încăperile.
  3. Noile tehnologii ne permit să setăm diferențiat, în funcție de necesitatea încălzirii, temperaturile pe care le dorim. Nu are sens să încălzim camera cazanului, de exmeplu, la aceeași temperatură pe care o setăm în camera copiilor. Este risipă de bani și energie…așadar când decizi să achiziționezi un sistem automatizat de control, orientează-tă către dispozitive care îți permit să setezi personalizat temperaturile și cu o gamă cât mai diversă de programe (mod zi/noapte, săptămânal, mod automat, mod vară,  vacanță, etc.) .
  4. Reducerea costurilor este pentru mulți dintre noi motivația principală în alegerea unui sistem de control al încălzirii. Chiar dacă investiția inițială este mai mare decât vă așteptați, veți vedea că utilizarea soluțiilor inteligente de încălzire vă permite să obțineți cele mai importante două beneficii asociate încălzirii: confort și economie.
  5. Nu în ultimul rând, ai grijă de tine, ai grijă de cei dragi!! Soluțiile moderne eco-friendly sunt o modalitate de a ne face casa mai sigură, astfel încât să putem economisi bani, energie și să reducem impactul nociv asupra mediului. Instalarea termostatelor inteligente este, fără îndoială, o soluție pe care nu o veți regreta, ba mai mult, veți contribui semnificativ la reducerea poluării mediului în care trăim azi și în viitor.

Alege SMART! Alege soluțiile Tech-Controllers!

 

Privacy Policy Settings